szerző:
hvg.hu

A nitróval megtámogatott 6.2 literes, kompresszoros V8-as motor teljesítménye túl nagy volt, ahhoz, hogy eljusson a hátsó kerekekig.

A Dodge Challenger SRT Hellcat a ma kapható legerősebb izomautó, hiszen a 6.2 literes, kompresszoros V8-as motorja nem kevesebb, mint 707 lóerőt szabadít az aszfaltra a hátsó kerekein keresztül. Mint minden erős autó esetében, a Hellcatnél akadnak olyan tulajdonosok, akik ezt a teljesítményt is szeretnék feljebb tornászni különböző módosításokkal.

Az alábbi videón látható úriember nitrót szerelt az autójába, amitől a V8-as blokk teljesítménye 900 lóerőre emelkedett. Hogy a hajtáslánc elbírja az extrém erőhatásokat, szénszállal erősített kardántengelyre cserélték a gyári alkatrészt, amitől jobb teljesítményt vártak, azonban a karbon alkatrész csúnyán megadta magát az első komolyabb megmérettetésen.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!