szerző:
hvg.hu

Nem kell már sokat várni az új Porschéra, a világ egyik legjelentősebb autós eseményén leplezik majd le.

Úgy tűnik, a stuttgartiak nagyon belehúztak a munkába, a legfrissebb hírek szerint ugyanis márciusban Genfben mutatják majd be a Porsche legújabb sportkocsiját, a 911 R-t.

©

A lehetséges érkezésről tavaly lehetett hallani először. Most a 911 termékfőnöke, August Achleitner a Motoring-nak árulta el, hogy hamarosan érkezhet a limitált szériás autó. A pletykák szerint 600 darabot készülnek gyártani a kocsiból, igaz, ezt a cég hivatalosan még nem erősítette meg.

A legutolsó információk szerint a 911 R a 911 GT3 3,8 literes, 475 lóerős motorját kapja meg, amihez manuális váltót készítenek. A felfüggesztést szintén a GT3-tól örökölte meg, de tompítottak rajta egy kicsit, hogy kevésbé legyen agresszív. Ennek fényében a teljesítmény-tömeg arány is hasonló lehet majd, mint a GT3 esetében.

©

Kíváncsian várjuk, mi sül ki a dologból. Addig is érdemes egy pillantást vetni arra a hírre is, amit egy másik, igen fontos modell kapcsán nyilatkozott a Porsche egyik kulcsembere.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!