szerző:
hvg.hu

Mivel évtizedenként csak egy ikonikus modellt emeltek ki a videó készítői törvényszerű, hogy van egy kis hiányérzete az embernek a felvétel láttán, de már csak a gyönyörű veteránautók miatt is érdemes megnézni.

Nagyjából az 1800-as évek végén jelentek meg az első automobilnak tekinthető járművek, amelyek a mai szemmel nézve leginkább motorizált szekerekre hasonlítottak, de akkoriban igazi forradalmi újításnak számítottak.

Aztán persze az évtizedek múlásával fejlődött a technika és egyre erősebb, fejlettebb és áramvonalasabb autók jelentek meg az utakon, melyek közül rengeteg olyan ikonikus modell született, amely igazi korlenyomat maradt. Ezek közül válogattak ki évtizedenként egyet, összesen az alábbi videó készítői, hogy bemutassák az autóipar utóbbi száz évének evolúcióját.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!