szerző:
MTI

A Ford Motor megszünteti a Ford és a Lincoln márkák importálását és értékesítését Japánban, az országban működő fejlesztési központokat pedig máshová telepíti át. A következő ország Indonézia lehet, aminek búcsút int az autógyár.

Kivonul Japánból a Ford autógyár, mivel "nem lát lehetőséget a jövedelmezőség fenntartására" – számolt be hétfőn a Reuters hírügynökség Dave Schoch, a Ford ázsiai-csendes-óceáni regionális igazgatójának egyik e-mail-üzenetére hivatkozva, amelybe betekintést nyert.

A Ford Motor a Reuters beszámolója szerint megszünteti a Ford és a Lincoln márkák importálását és értékesítését Japánban. Az országban működő fejlesztési központokat pedig máshová telepíti át a Ford. Az autógyár szóvivője a hírügynökségnek megerősítette az idézett tartalommal az alkalmazottaknak kiküldött e-mail-üzenet tényét.

Az értesülések szerint a Japánban tervezetthez hasonló lépésre szánta el magát a Ford Indonéziában is.

Növekedésre és piacának bővülésére számít viszont a Ford Kínában. Az autógyár októberben jelentette be, hogy milliárdos beruházásokkal készül növelni piaci részesedését Kínában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!