szerző:
hvg.hu

Egy autóipari designer olyan terveket készített, hogy attól minden, az autókért rajongó embernek elakad a szava.

Az utóbbi években egyre nagyobb lendületet vett az elektromos autók piaca, a gyártók pedig már nemcsak potenciált, hanem a jövőt is az ilyen autókban látják. Ha a tendencia továbbra is ez lesz, hamarosan a szuperautók piacán is megjelenhetnek majd az áram hajtotta modellek – mint ahogy a Hennessey korábban már bejelentette, hogy 1000 lóerős elektromos autót épít.

©

A sportautók terén mindenesetre már van példa ilyesmire, ott van például rögtön az Audi R8 e-tron, az autóipari designer, Antonio Paglia pedig most a Mercedesnek készített egy igazán lélegzetelállító koncepciót.

©

Első ránézésre a Mercedes-Benz Elk pont a határán mozog, hogy el tudjuk dönteni: egy utcai, vagy kizárólag versenypályára szánt autóval van-e dolgunk. A fényszórók természetesen LED-esek, a hűtőrács szénszálas, a kerekeket pedig úgy tervezte meg, hogy azoknak a lehető legkisebb legyen a légellenállásuk. A hátulja hasonló koncepció alapján készült, bár nagyban hasonlít a Lamborghini Venenóra.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!