szerző:
hvg.hu

Hamarabb érkezhet a csehek SUV-ja, mint azt eddig gondoltuk.

Alig több mint egy hónap van hátra a Genfi Autószalonig, a cégek ennek megfelelően már javában készülnek a nagy autós eseményre. Most épp a Skoda húzza előttünk a mézesmadzagot.

A csehek csupán egy fotót posztoltak Facebook-oldalukra, afféle előzetesként, hogy mi várható majd a svájci bemutatón. A kép semmit nem árul el, a hozzá csatolt szöveg viszont annál inkább: a Skoda szerint "valami nagy" érkezik, ami könnyen lehet, hogy a régóta ígérgetett, Kodijak névre keresztelt SUV-ot jelenti.

©

A pletykák szerint a hathengeres motort és a legújabb vezetéstámogató technológiákat leszámítva mindent belepakolnak majd, amire manapság egy SUV vásárló vágyik, ráadásul, ha hinni lehet a pletykáknak, hétszemélyes kivitelben is gyártani fogják. (Az autót fel is írtuk magunknak arra a 10-es listára, amit a legjobban várunk idén.)

Ha hihetünk a híresztelésnek, a Kodijak 4,75 méter hosszú lesz, az árát pedig 24 ezer euróra (kb. 7,4 millió forint) lőhetik be. A várakozások szerint egy ötüléses és egy hétüléses változattal dobhatják piacra. A Skoda eredetileg a Párizsi Autószalonra ígérte a bemutatást, de most úgy tűnik, hamarabb is szemügyre vehetjük.

A Genfi Autószalonra persze nemcsak a Skoda készül: nemrég láthattuk a Mercedes BMW X4-riválisát, nagy leleplezésre készül a Porsche, de bemutatkozik majd az új Opel GT is.

Ha nem szeretne lemaradni a Genfi Autószalon legfrissebb eseményeiről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!