szerző:
hvg.hu

Mindössze 24 példány készül a versenypályára szánt Vulcanból, így valószínűleg sokan hajlandóak lennének egy kis felárat fizetni érte, hogy másodkézből megkaparinthassák. Ezt pedig úgy tűnik, hogy valaki vaskosan kihasználná.

A Ferrari FXX K és a McLaren P1 GTR mellett egy kicsit mintha feledésbe merült volna, hogy az Aston Martin is előállt nemrég egy versenypályás használatra szánt szupersportautóval. A Vulcan nevet viselő újdonságból mindössze 24 példányt készítenek a britek, 7.0 literes, feltöltő nélküli V12-es motorral és 800 lóerő feletti teljesítménnyel. Az extrém megjelenésű, minden eddiginél gyorsabb Aston Martinért állítólag 2,3 millió dollárt kellett fizetni, de ez természetesen nem szabott gátat annak, hogy az mindegyiket elkapkodják már elővételben.

©

Az egyik példányról tavaly novemberben aztán kiderült, hogy az Egyesült-Államokban helyezték forgalomba, de hogy pontosan kihez került, azt nem lehetett tudni. Ahogy most sem, a vörös versenygépet viszont újra a figyelem középpontjába került, ugyanis az élelmes tulajdonosa eladásra kínálja méghozzá 3,4 millió dollárért, vagyis 1,1 millióval többért, mint amennyibe neki került. Ha tehát sikerülne új gazdát találnia az autónak, akkor az átszámolva mintegy 319 millió forintos hasznot hozna neki a konyhára, ami már a milliárdosok között is kellemes profitnak számít, főleg úgy, hogy mindezt néhány hónap alatt termelné.

©
©
©
©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!