szerző:
hvg.hu

Egy kínai garázsban mindenesetre ott lapul két Lamborghini Veneno, amelyből összesen egytucatnyi létezik.

2013-ban, amikor a Lamorghini Veneno LP750-4 bemutatkozott, sokan csodálták, míg mások leszólták. Az tény viszont, hogy összesen három darab készült belőle, és 3 millió euróért adta a gyár. Per darab.

©

Persze mind a három még azelőtt gazdára talált, hogy hivatalosan élőben is látni lehetett volna őket a Genfi Autószalonon. Mit tesz ilyenkor a Lamborghini? Csinál belőle újabb variánsokat. Meg is született a Lamborghini Veneno LP750-4 Roadster, vagyis a tető nélküli változat. Ezzel már előrelátóbbak voltak, 9 darabot csinált a gyár, és így is elmentek darabonként 3,3 millió euróért.

Most két példány feltűnt Hongkongban, ahova a megrendelők kérték. A fekete és fehér példányok, ha úgy vesszük a teljes Veneno-állomány húsz százalékát jelentik.

©

Emlékeztetőül, a Genfi Autószalonon leleplezett Veneno nem más, mint az Aventador továbbfejlesztése, amely a márka fennállásának 50. évfordulója alkalmából készült. A különlegesség könnyebb és erősebb az alapmodellnél, 6,5 literes, V12-es erőforrása például 50 lóerővel tud többet, így 750 lóerős. 0–100-on 2,9 másodperc alatt van, a csúcssebessége 355 km/h. Lehet választani, melyik kéne inkább?

©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!