szerző:
hvg.hu

A vállalatot sokáig irányító Solt Tamás az ausztriai Aspernben lévő Opel-üzem vezetését vette át már korábban, most az ideiglenes vezető helyett neveztek ki új vezérigazgatót.

Grzegorz Buchalt nevezték ki február 1-i hatállyal az Opel szentgotthárdi gyárának vezérigazgatójává Solt Tamás utódjaként.

Grzegorz Buchal Gliwice-ben, a Műszaki Egyetemen szerzett diplomát az Automatizálási, Elektronikai és Informatikai fakultáson. A General Motors vállalatcsoporthoz 1997-ben csatlakozott, rendszermérnökként dolgozott az Opel gliwicei gyárában, Lengyelországban. Különböző pozíciókat töltött be Európa-szerte, a lengyelországi Gliwice-én, a spanyolországi Zaragozán át a németországi Rüsselsheimig, egyre magasabb pozíciókba lépve. Volt például a szintén lengyelországi Tychy motorgyárgyár igazgatója is. Jelen kinevezése előtt Grzegorz Buchal az Opel/Vauxhall gyártási stratégiáért és tervezésért felelős igazgatójaként globális munkakörben tevékenykedett.

Mákos Csaba helyettes gyárigazgató – aki az elmúlt hónapokban megbízottként a gyár vezetéséért is felelt – nemzetközi megbizatást kapott: Lengyelországban a GM Powertrain Tychy-ben lévő gyárában, Lengyelországban folytatja munkáját mint működtetési igazgató.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!