szerző:
hvg.hu

A népszerűségnek ára van, és ezt most ez a videós csapat is megtapasztalhatja.

A napokban került fel a Perplexed Media YouTube-csatornájára az a videó, amiben egy 800 lóerős homokfutó buggy-val autóznak keresztül-kasul San Diegon – mondanunk sem kell, nem épp kispolgári módon. A dologgal önmagában nem is lett volna probléma, hasonlót (mármint, hogy városban vezetett) csinált nemrég Ken Block is, ám a kettő között hatalmas különbség, hogy a Gymkhana fenegyereke mindezt a rendőrséggel előre megbeszélt, lezárt útvonalon tette.

A buggy-s videó készítői speciel elérték a céljukat, négy nap alatt már több mint fél millió megtekintésnél jár a videójuk, ám a felvételre nemcsak azok figyeltek fel, akiknek elsősorban szánták. A rendőröknek ugyanis szemet szúrt, hogy a dologból őket kifejeltették, a buggy pedig többször is olyan helyen közlekedett, ahol mások is részt vettek a forgalomban.

A CBS8 televíziós csatorna nemrég beszélt a város rendőrkapitányságával, ahol közölték, vizsgálják a videót, és nagyon úgy néz ki, hogy a sofőrnek vandalizmus és gondatlan vezetés (vagyis a KRESZ-szabályok teljes zárójelbe tétele) vádjával kell majd szembe néznie. A felvételt látva valószínűleg nem lesz hosszú a tárgyalás.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!