szerző:
hvg.hu

A legújabb tervek szerint az eddigieken felül még egy komoly változást vezethetnek be 2017-től.

Jules Bianchi tragikus balesete ismét rávilágított egy régóta fennálló problémára a Forma-1-ben: a nyitott pilótafülkék miatt a sofőrök komoly veszélynek vannak kitéve. Éppen ezért a baleset óta folyamatosan azért lobbiznak a versenyzők és a csapatok, hogy valamilyen biztonsági rendszerrel még inkább védjék a versenyző életét. Most úgy tűnik, a Mercedes javaslata lehet a befutó – írja a Motorsport.

©

Az istálló mérnökei egy olyan vázat terveztek a pilótafülke köré, ami adott esetben képes lehet megvédeni a sofőr életét. A keretet úgy alakították ki, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a versenyzőt abban, hogy a pályára lásson.

©

A fülkét Alex Wurz tesztelte, aki a BBC-nek úgy nyilatkozott: a koncepció nagyon jónak tűnik, és nem lát okot arra, hogy az engedélyezését bármi is megakassza. Ha a terv valóban átmegy a Nemzetközi Automobil-szövetségen, akkor 2017-től már ilyen versenyautókat láthatunk a pályákon.

©

A Forma-1-es autók a zárt pilótafülke mellett radikális változáson mennek keresztül 2017-re. Hogy pontosan mi módosul, azt itt tudja megnézni.

További friss Forma-1-es hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!