szerző:
hvg.hu

Divatos mostanság politikai múlttal reklámozni eladó használtautókat. A legutóbbi Gyurcsány Audi után, most egy régi vágású kommunista, elitautója került fel eladásra az internetre.

Eladó Czinege Lajos autója, vagy legalábbis ezt állítja egy hirdetés, amelyre a nol.hu akadt rá. A volt honvédelmi miniszter W123-as Mercedese, Pápateszéren vár új gazdára.

A használtautó.hu portálon elérhető hirdetésében azt írják, a 2,3 literes benzinest a gyári igazolás szerint 1982. november 10-én a „Magyar Állam” megrendelésére gyártották. És ha nincs tévedés, a gyárilag 136 lóerős, kék velúrkárpittal, hátsó fejtámlákkal szerelt autó a Magyar Népköztársaság pártállami Mercedes flottájának tagjaként, Czinege Lajos hadseregtábornok szolgálati autójaként teljesített szolgálatot.

A kocsi már korábban is feltűnt a médiában, pár évvel ezelőtt a TV2 készített egy riportot a kocsi akkori tulajdonosával.

©

Czinege Lajos hadseregtábornok, több mint 20 évig volt a Magyar Népköztársaság honvédelmi minisztere és többek közt vadászszenvedélyéről volt hírhedt, ahogyan a mai politikai elitben is néhányak.

A kiváló állapotú Mercedes hirdetésének hitelességét az adná meg igazán, ha szövegben említett a Mercedes-Benz által kiadott hivatalos igazolást, miszerint a Magyar Állam számára készült, lefotózták volna hozzá.

Emlékezhetünk, hogy nemrégiben egy Audi S8-as hirdetést turbóztak fel azzal egy kicsit, hogy Gyurcsány Ferenc is „használhatta”.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!