szerző:
hvg.hu

Tökéletesen sikerült a Guinness-rekordkísérlet, világrekorder lett a lakókocsi.

A tavalyi év ismét igen termékenynek bizonyult, már ami a Guinness-rekordokat illeti. Volt itt hihetetlen parkolási kísérlet és egy akkora kerékpár, ami még a legnagyobb limuzint is lekörözi, ám úgy látszik, ám ezeken kívül is születtek hihetetlen rekordok. Mint például ez a lakókocsi.

©

Első ránézésre semmi különöset nem látni rajta, épp olyan, mint bármelyik másik lakóautó, közelebbről nézve viszont már látszik, hogy valami nem stimmel: mintha a kelleténél szögletesebbek lennének a vonalai. Nos, valóban, és nem véletlenül, a járművet ugyanis teljes egészében – illetve a kerekek és az alváz kivételével – Legóból építették.

Az alkotója összesen 215.158 darab kis műanyag téglát használt fel, majd 12 hét alatt 1000 munkaórát ölt bele, hogy elkészüljön a 3,6 méter hosszú, valamint 2,2 méter magas vontatmánnyal. A lakóautó nemcsak látványban hasonlít az igazira, a készítők ugyanis úgy tervezték meg, hogy legyen benne folyóvíz, áram és ágy is. Mindemellett egy tűzhelyet és egy hűtőt is készítettek, természetesen mindkettőt Legóból, bár érthető okok miatt egyik sem működik.

Ha kíváncsi arra, milyen volt az extrém parkolás kategóriájában felállított új Guinness-rekord, akkor kattintson ide, ha pedig az óriásbiciklire kíváncsi, ezen a linken nézheti meg a szerkezetet.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!