szerző:
hvg.hu

Sokféle hangot hallottunk már kijönni kipufogóból, a Porsche legújabb megoldására azonban kifejezetten kíváncsiak vagyunk.

A Porsche szakemberei nemcsak az autók fejlesztésén dolgoznak, időről-időre készítenek valami olyasmit is, amivel más piacokon is erősíthetik a márka jelenlétét. Ennek ékes példája az a toll is, amit néhány évvel ezelőtt készítettek el, és aminek legolcsóbb változata is 132 ezer forintba kerül – hogy a legdrágább, 7,7 milliósról ne is beszéljünk –, de készült már óra, kabát, táska, cipő, és gyakorlatilag minden, amit ember viselhet/megvehet. Most egy újabb terméket fejlesztettek, ami egyrészt a tollnál olcsóbb, másrészt pedig nagyon jól néz ki.

©

A szakemberek a 911 GT3 kipufogódobját alakítottak át bluetooth-hangszóróvá, amibe minden szükséges elemet belepakoltak. A 2.1-es hangrendszer egy jack-dugón keresztül csatlakoztatható össze a különböző mp3 lejátszókkal, de természetesen vezeték nélküli módban is használható. A 200 W-os rendszer távirányítóval is vezérelhető, a felhasználók pedig egy LED-es kijelzőn keresztül kaphatják meg az épp hallgatott dalról a szükséges információkat. A hangfalat kicsinek azért éppen nem neveznénk: a 72 x 28 x 32 cm-es eszköz nagyjából 19 kilogrammot nyom.

©

Ha valaki szeretne egy ilyet otthonra, 2900 eurót (kb. 900 ezer forint) kell kicsengetnie érte, márciusig viszont várnia kell, mert a szállítást csak akkorra tudják vállalni.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!