szerző:
hvg.hu

Két év múlva érkezhet a teljesen önvezető autó, de addig is van néhány funkció, amivel már most könnyebb a vezetés.

A Tesla nem titkolt célja, hogy az első olyan autógyártó cég legyen, amelyik teljes mértékben önvezető autót dob piacra. Ha hihetünk Elon Musknak – és az eddigiek láttán miért ne hihetnénk – akkor nem kell már sok ahhoz, hogy ez meg is valósuljon. A Tesla-vezér szerint 2018-ban már elérhető lesz a technológia, ám addig sem szeretnék, ha a tulajdonosoknak kényelmetlenséget jelentene az autóvezetés. Amíg nincs kész a 100 százalékig önjáró autó, az ingázást igyekeznek megkönnyíteni a sofőrnek.

A Tesla legújabb videójában összeszedte azokat a funkciókat, amelyek már elérhetők a sofőrök számára: ilyen például az, hogy az autó már önállóan képes kiállni a garázsból, elvégzi az ember helyett a parkolást, út közben pedig segít elvezetni a kocsit.

A robotpilóta nem engedi, hogy a kocsi elhagyja a sávot, emellett folyamatosan figyeli az autót körülvevő forgalmat, ha pedig sávot akarunk váltani, elég az irányjelzőt bekapcsolni, a szoftver azonnal teszi a dolgát.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!