szerző:
hvg.hu

A készítők meghagyták az eredeti V8-as blokkot és az automataváltót, ezenkívül azonban jelentősen átfaragták a fenséges brit luxuslimuzint.

A driftversenyzés világában az egyik legszebb dolog, hogy a jól bejáratott típusokon kívül időről időre olyan modellek is felbukkannak a pályán, amikről az embernek eszébe nem jutna a gumifüstölés és a kilinccsel előre vett kanyarok. És itt most nem csak a kombi Volvókról vagy a dízel Mercedesekről van szó, hanem például a Tesla Model S-ről, a Lamborghini Murcielagóról, vagy gyakorlatilag bármiről, ami hátsókerék-hajtású és van elég motorerő benne, hogy elforgassa a kerekeit.

Az utóbbi kritériumoknak tulajdonképpen az 1965 és 1980 között gyártott Rolls-Royce Silver Shadow is megfelel, hiszen hátul hajt és V8-as motor hajtja, eddig viszont még senki vetemedett rá, hogy driftautót faragjon belőle. A hiányosságot egy Shane Lynch nevű ír versenyző használta ki, ugyanis megépítette a világ első Silver Shadow driftautóját.

A hírek szerint a matt fekete versenygépben meghagyták az eredeti 6.75 literes V8-as motort és a háromfokozatú automataváltót, ugyanakkor bekerült az elengedhetetlen hidrós kézifék és a váltót is megbütykölték, hogy manuálisan is kapcsolhatóak legyenek a fokozatok. A külsejéről eltűntették az eredeti lökhárítókat, cserébe viszont kiszélesítették a sárvédőíveket és belőtték a hasmagasságot egy Air Lift légrugós felfüggesztéssel.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!