szerző:
hvg.hu

Érdektelenség, túl alacsony árajánlat vagy a nyertesek visszakozása miatt sorra fuccsolnak be a felszámolás alatt álló Buda-Cash-csoport eszközeinek eladására meghirdetett árverések - írta a Világgazdaság. A lap szerint egy másik becsődölt pénzintézet autói sem kellettek eddig senkinek.

Nem érkezett ajánlat a tavaly február végén bedőlt ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank öt ATM-jére és a felszámoló egy kivételével az ÉRB öt ingatlanjával is bakot lőtt – közölte a VG.

A Buda-Cash két autójának kikiáltási árát megadták volna, 3,1 milliót a 2011-es évjáratú, mindössze 25,6 ezer kilométert futott Ford Focus Kombiért, 3,3 milliót pedig a 2010-ben gyártott, de csak 2012-ben üzembe helyezett, 62 ezer kilométert megtett Ford Grand-C Maxért.

Mégis a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) eredménytelennek minősítette az árveréseket. Kacifántos indoklásából az hámozható ki, hogy azért, mert a nyertes licitálóval „az annak érdekkörében felmerült okból” nem jött létre a szerződés, az utána következő legnagyobb ajánlatot tevők pedig a felszámoló szerint túl keveset fizettek volna – tette hozzá a lap.

Harmadjára próbálja elpasszolni a PSFN a 2015 augusztusa óta felszámolás alatt álló Széchenyi Kereskedelmi Bank három Honda és egy-egy Volkswagen és Audi típusú személygépkocsiját is. November végén a 31,7 millió forintos irányárat senki nem volt hajlandó megadni. Ezért azt a felszámoló 5 millió­val lejjebb vitte, és már csak 26,7 millió az irányár a február 4–19. közötti ajánlattételi időszakban.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!