szerző:
hvg.hu

A pletykák szerint olyan erő lesz a motorban, hogy azzal a Mercedes nyakára érhetnek.

Ha azt mondjuk, hogy a McLaren-Honda rossz évet könyvelhetett el a tavalyi versenykiírásban, akkor még finoman fogalmaztunk. A Honda visszatérése nem volt túl szívderítő, a motorokkal igen sok gond volt, főtt is a csapat feje rendesen miatta. Ron Dennis és Fernando Alonso szerint azonban jó esély van rá, hogy idén jobban teljesítsenek, és a jelek szerint úgy tűnik, nem a levegőbe beszélnek.

©

A spanyol AS névtelen forrásra hivatkozva azt állítja, a 2016-os F1-gép motorja a tavalyihoz képest 223 lóerővel lesz erősebb. Mindezt úgy érhette el a Honda, hogy a mérnökei gyakorlatilag 0-24 órában dolgoztak rajta, úgy, hogy szabadságra sem mehettek el. A kalkulációk szerint a hibrid rendszer 163, a belső égésű motor pedig plusz 60 lóerőt kap majd, ami nem kis teljesítmény.

A Honda ugyanakkor nemrég reagált is a sajtóértesülésekre, ami szerint az egész pusztán spekuláció, és nem árt a helyén kezelni a dolgot. Már csak azért is, mert a becslések szerint nagyjából 150-200 lóerő lehetett tavaly a hátránya az éllovas Mercedeshez képest, vagyis egy ilyen fejlesztéssel rendesen megszorongatnák a riválist.

Ha nem szeretne lemaradni az új Forma-1-es McLaren-Honda bemutatásáról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.