szerző:
hvg.hu

A magabiztos manőver meg is bosszulta magát.

Nagyon sokan nagyon sokszor elmondták már, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelően kell vezetni, ám a jelek szerint még mindig van, akit ez nem érdekel, vagy csak simán elkerülte a figyelmét ez a tételmondat. Most is egy ilyen esetet sikerült kamerára venni, igaz, a balesethez kellett némi balszerencse is.

Az Oroszországban rögzített felvételen jól látni, hogy bár az utat rendesen letakarították, a hó egy része a két forgalmi irányt elválasztó középső sávba került. Éppen ezért előzni nem volt túl okos gondolat, mégis voltak, akik megpróbálták. A fedélzeti kamerából látni, ahogy a világos színű személyautó elhalad a felvétel készítője mellett – majd rögtön követi őt egy másik kocsi. Az előzés sikerült ugyan, ám néhány tíz méterrel előrébb, ahol egy újabb autót akart volna lehagyni, valaki átkanyarodott a sofőr sávjába, így az, hogy elkerülje az ütközést, fékezni kezdett. A belső sáv azonban az oda kotort hó miatt csúszósabb volt, így a kocsi nekiment a buckának, és végül a tetején landolva állt meg.

A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, így ezúttal szerencsére csak anyagi szempontól kell levonni az eset tanulságát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!