szerző:
hvg.hu

Ismét beindul a gyártósor, amin a világ talán egyik legismertebb filmes autóját rakják össze.

A napokban komoly változást hozott az amerikai törvénykezés a kisszériás gyártásra vonatkozó szabályozásban, ami sokak örömére végre zöld utat engedett egy legendás autó, a DeLorean DMC-12 visszatérésének – írja a Carscoops.

©

Az 1981-ben bemutatott DMC-12 minden szempontból egyedi és különleges autónak számított a piacon. A felfelé nyíló ajtókról és a festetlen, rozsdamentes acéltest kialakításáról is jellegzetes modellből viszont csupán 9000 darabot készítettek. A Vissza a jövőbe filmek azonban nagy népszerűséget adtak az autónak, az érdeklődés pedig azóta sem csökkent utána.

A gyártást 1983-ban leállították, 1995-ben viszont a brit vállalkozó Stephen Wynne elindította a DeLorean Motor Company-t, amin keresztül bármelyik DMC-12 tulajdonos felújíthatta a gépét.

Az üzletember szerint a törvényi változással végre igazi autógyárként térhetnek vissza a piacra. A DMC-12 formatervén szerencsére semmit sem fognak változtatni, a teljesítményben viszont lehet némi módosítás. A pletykák szerint a motor 300-400 lóerős lehet majd, amiből a szakemberek Toyota-motorra következtetnek. A gyártás heteken belül elindulhat, az első régi-új DMC-12-eseket pedig már jövőre meg lehet majd vásárolni. Az ára állítólag 100 ezer dollár (kb. 29 millió forint) körül lehet, de ez függ attól is, ténylegesen milyen ereje lesz az autónak.

Ha máskor is szeretne értesülni hasonlókról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.