szerző:
hvg.hu

Nyolc év munkája van benne, de a végeredményt látva abszolút megérte a dolog.

Sok mindent el lehet mondani az első autókról, de azt, hogy egy 111 éves matuzsálem valaha is képes lett volna a száguldásra, nem nagyon. Még akkor sem, ha épp egy lejtőn gurult lefelé. Mike Vardy azonban annyira szereti az ilyen gépeket, hogy hosszú éveket volt képes azzal tölteni, hogy megbütyköljön egyet. Az eredményt látva úgy tűnik, minden percet megért a projekt.

A férfi egy 1905-ben készült Fiat Isotta Fraschinit vett kezelésbe. Mint mondja, szerinte ez nem őrültség, sokkal inkább elhivatottság, és egy olyan érzés, ami belülről fakad, az ember vérében van, és nem tudja megmagyarázni, miért vonzódik ennyire a géphez.

Az autóba egy első világháborúból való repülőgépmotort szerelt, amivel a 250 lóerőssé varázsolt Fiat 200 km/h-s sebességig tud gyorsítani. Nem rossz, mondhatná az ember, van azonban egy ennél is elképesztőbb adat: a motor ugyanis egy egészen elképesztő, 4060 Nm-es maximális nyomaték leadására képes.

A férfi nyolc éven át dolgozott az autón, és mint mondja, a legnagyobb csalódás az volt, hogy be kellett fejeznie.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!