szerző:
hvg.hu

A Renault Sport RS 01 Interceptor Concept nem az a rendőrautó, ami elől el lehetne menekülni, de persze nagyon nem kell tőle tartanunk, hogy ilyen helyzet adódik.

A francia autógyártó pályaversenyzésre épített túraautóját alakította át egy promóciós videó erejéig rendőrautóvá. A sportos fekete/fehér karbonkarosszérián elég jól mutat a sárga fényvisszaverő neon, a stroboszkóp és a hagyományos kék és vörös villogó.

A Renault Sport RS 01 egyébként alig 950 kilogrammot nyom, 550 lóerős és a végsebessége 299 km/h. A motortérben a Nissan GT-R Nismoból ismerős 3.8 literes duplaturbós V6-os dolgozik, kicsit átalakítva a GT3-as regulák szerint.

A hátsó szárnyra persze felkerült a mátrixtábla is: „Follow Me” (Kövessen!)

A videóban nem éppen akárki az üldöző zsarut alakító pilóta, hanem Jean Ragnotti a Reanult Sport rali legendája, aki gyakorlatilag mindig ezzel a márkával versenyzett. És, aki azt állítja, hogy első-kerékhajtású autóval nem lehet látványosan menni, annak az öreg még mindig meg tudja mutatni, hogy de mennyire hogy lehet. Mint itt 2012-ben a Monte Carlo-ralin, csak úgy.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!