szerző:
hvg.hu

A WeFuel nevű szolgáltatás olyan egyszerű, mint a neve, üzemanyagot rendelhetünk házhoz.

Mondhatni, mára szokásos módon, csak egy alkalmazást kell letölteni, amelyen keresztül intézhető a rendelés, a helyszín megadása, a kért mennyiség. Jelen esetben nagyjából fél óra múlva megérkezik a házi töltőállomás és lehet tankolni. A rendszer egyelőre meglehetősen kis szolgáltatási területen a Silicon Valley-ben működik, ahol az ilyen startup cégek százával hemzsegnek, életképességük első próbájaként.

A tankolás egyébként hasonlóan megy, mint bármilyen kútnál, a gépkezelő persze komoly tűzoltó készülékkel felszerelkezve érkezik. A kút árazása is ugyanaz, mint egy átlagos útmenti töltőállomásé. Hogy életképes-e egy ilyen vállalkozás, azt elsőre elég nehéz elképzelni, de mivel legalább 3-4 másik ugyan ilyen van a piacon, GasNinjas, Yoshi, FuelMe, nehéz azt mondani, hogy teljesen halott ötlet.

De ha már itt tartunk, lehetne akár házhoz jövő kocsimosót, autókozmetikát is csinálni ugyanígy.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!