szerző:
hvg.hu

A 950 lóerős szuperhibirdből van, akinek nem elég a sima Rosso Corsa szín, valami extrábbat akar. De ha az illető egy távol-keleti uralkodó, akkor ez, valahol érthető is.

Malajzia egyik tartományának, Johornak, uralkodói családjával már találkoztunk itt az autó rovatban is ugyanis Őfelsége, Sultan Ibrahim Ismail Ibni Almarhum Sultan Iskandar Al-Haj eléggé szereti a négykerekűeket.

Akkor a világ talán legdrágább nyergesvontatóját gyártatta le az ausztráliai Mack Trucks-szal, ami nem kétség elég látványosra sikeredett.

Most a kis állam vezetőjének fia, aki legalább annyira szereti a feltűnő jószágokat, választott magának egyet, egy bíborszínű Ferrari LaFerrari személyében. Mivel a típusból összesen 499 darabot gyártottak Maranellóban, amelyeket pillanatok alatt elkapkodtak, már régen nem lehet az 1,2 millió dolláros gyári áron hozzájutni egy példányhoz sem.

Persze van, akinek egyébként sem elég a Ferrari, vörös alapszínű autója, valami extrábbat akar, így volt ez a johori uralkodó gyermekével is, aki padlizsánlilát akart. Mondhatni, a Prince-nek a Purple Rain a kedvence. Persze Jay Kay a Jamiroquai énekesének rikító zöld autójával párban szépen kiegészítenék egymást.

A videóban még feltűnik mellesleg egy Mercedes S65 AMG is, amely a herceg testvéré.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!