szerző:
hvg.hu

Az autó, ami a Mercedes G-osztályt is megihlette, most végleg megszűnt, az utolsó modell is legördült a gyártósorról.

Pénteken nem csak a hónap utolsó hete ért véget, hanem egy legendás korszak is lezárult az autógyártásban. Január 29-én a Solihull-i Land Rover gyárban az utolsó 4x4 is legördült a futószalagról, pontot téve ezzel egy 68 éves történet végére.

©

A Mashable beszámolója szerint az 1948-as debütálása óta a Land Rover több mint 2 millió Series-t és Defendert épített és adott el a gyárnak köszönhetően. Szinte hihetetlennek tűnő statisztikai adat, de a legyártott járművek kétharmada a mai napig üzemképes.

Bár az autó ebben a formában már nem lesz többé, a Land Rover azért nem hagyja magára a tulajdonosokat. Egy 12 főből álló szakembergárdára(közülük tízen a Defender gyártósorán dolgoztak) támaszkodva elindítottak egy programot, ami helyreállítja a korai 4x4 modelleket, amit aztán meg is vásárolhatnak a rajongók.

Viszontlátásra.
©

A cég mindemellett létrehozta a Defender Journey nevű online hub-ot, ahol a tulajdonosok megoszthatják egymással az off-road élményeiket.

Van egy Defender-története? Lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát, és mesélje el a bejegyzés alatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!