szerző:
hvg.hu

A közel-keleti arab emírség a General Motorstól kapott motort, ami a súlyát tekintve villámgyorssá teheti az autót.

Amíg Angliában egy 68 éve a piacon lévő autó, a Land Rover Defender gyártása pénteken végleg megszűnt, a héten a világ másik felén egy vadonatúj járművet mutattak be. A Katari Motor Shown leleplezett szuperautó, az Elibreia ugyan még csak koncepció, de a paraméterei elég meggyőzőnek tűnnek.

©

A motorháztető alatt a gyártó cég adatai szerint egy V6-os 525 lóerős motor lapul, amit a General Motors gyártott le, amihez sebességváltót is fejlesztettek, ez utóbbiról azonban egyelőre nincsenek információk.

©

Az ArabGT beszámolója alapján a Carscoops azt írja, az autó súlya mindössze 1000 kg, ami a teljesítményt figyelembe véve a McLaren 570S modelljével is felveheti a versenyt. A járművet egyébként a Texasi Egyetem katari campusának egyik hallgatója tervezte.

©

Bár teljesítményre igen meggyőzőnek tűnik, a külseje első ránézésre kicsit ijesztőnek tűnik. Olyan, mintha egy Transformer bújna meg alatta.

A Elibreia nem az egyetlen szuperautó a közel-keleti térségben. A Lykan Hypersport az „arab világ első szuperautójaként” került be a hírekbe, a W Motors által gyártott Fenyr Supersport pedig a tavalyi Dubaji Autószalonon mutatkozott be. A legnagyobb várakozást viszont a Devel Sixteen övezi, amibe 4500 lóerős motort szerelhetnek a fejlesztők.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!