szerző:
hvg.hu

A Caimano az 1971-es Torinói Autószalonon mutatkozott be, de még ennyi év után is kellően futurisztikusnak hat.

Február 5-én nyitja meg kapuit Brémában a híres veteránautó-kiállítás, melynek egyik legnagyobb sztárja idén az Alfa Romeo Caimano lesz. A futurisztikus prototípust az 1971-es Torinói Autószalonra készítette az Italdesign Giugiaro, a műszaki alapjait pedig az Alfasud szolgáltatta.

A rövidített tengelytávval rendelkező kétüléses prototípus igazi kuriózuma, hogy Giugiaro eltávolította róla az A-oszlopot, a B- és a C-oszlopot, pedig amennyire lehetett hátratolták, amolyan bukókeret szerűen.

©

Az extrém átalakítás miatt a szélvédő egy hatalmas buboréküveg, amely beszálláskor az ajtókkal együtt kompletten előrebillen, mint valami űrhajóban. A kapszula hangulatot ráadásul tovább fokozza, hogy letekerhető ablakok sincsenek rajta, hanem csak oldalanként egy apró, téglalap alakú nyílás. A szintén előrebillenős motorháztető alatt egy 1.2 literes, négyhengeres boxermotor lapul, amely a manuális váltó segítségével 86 lóerőt juttat a hátsó kerekekhez.

©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!