szerző:
hvg.hu

Az MP-05 LaFerrari Sapphire modellt 18 hónapig tartott megtervezni, egy példány megépítése pedig 600 munkaórát vesz igénybe.

A Ferrari egyik legközelebbi partnereként ismét lenyűgöző újdonsággal rukkolt elő a svájci Hublot óragyártó. A MP-05 LaFerrari Sapphire egy korábbi modell zafír felhasználásával készített változata, melynek megtervezése 18 hónapig tartott, egy példány elkészítése pedig 600 munkaórát vesz igénybe.

Utóbbi nem meglepő annak fényében, hogy összesen 637 alkatrészből áll össze az óra, melynek tourbillon szerkezete ötven napra elegendő energiatartalékkal rendelkezik. Mivel egy Forma-1-es ihletésű modellről van szó az Hublot szakemberei arra is odafigyeltek, hogy a felhúzáshoz egy miniatűr kerékkulcsra emlékeztető szerkezetet tervezzenek.

©

Az MP-05 LaFerrari Sapphire-ból csupán húsz darabot fognak készíteni, egyenként mintegy 300 000 dolláros áron, amiből már egy Ferrari California T-re is futja, de valószínűleg ez nem jelent gondot a leendő tulajdonosoknak. Az viszont annál inkább, hogy ha a LaFerrarijuk mellé nem tudnak beszerezni egy ilyen órát.

©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.