szerző:
hvg.hu

A GT40 ötven éve, hogy 1-2-3. helyet szerzett az 1966-os 24 órás Le Mans-i futamon. Ennek örömére a Shelby és a Superformance cég, amely kifejezetten hatvanas évekbeli replikákat gyárt, összeállt, hogy kiadjanak egy limitált szériás GT40 Mk2-est.

A Superformance összesen 20 darab ilyen jobbkormányos gépet fog építeni, amely teljesen megegyezik a ’66-os Shelby-Amercian csapat autóival, Bruce McLaren, Ken Miles és Dan Gurney által vezetett járművekkel.

Persze manapság már az ilyen minimalista autókba is kell légkondi, így az nem marad ki a retro újdonságból, akárcsak az állítható pedálbox, hogy tökéletes legyen a beülése a pilótának. A motortérbe természetesen egy speciálisan átalakított 427 köbinches Shelby Aluminium blokk kerül, ami anno 455 lóerőt tudott.

A vevők ezen kívül még egy dologban variálhatnak, háromféle fényezés rendelhető. Fekete ezüst csíkokkal (Bruce McLaren edition), kék fehér csíkokkal (Ken Miles edition) illetve vörös színben fehér csíkozással (Dan Gurney edition).

©

A kocsira kiegészítésképpen még rákerül egy igen fontos elem, egy aprócska plakett, hogy ez egy 50. születésnapra készült replika.

Az autókat a Barrett Jackson árverésen mutatják majd be, Arizonában január 27-én.

©
©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!