szerző:
hvg.hu

Az 1970-es években készült oktatófilmnél jobb érvet nem tudunk arra, hogy miért kell használni.

Ma már teljesen természetes, hogy az autóban utazóknak be kell csatolniuk a biztonsági övet, a KRESZ is előírja, a rendőr pedig büntet, ha ez elmarad. Mindezek ellenére még napjainkban is sokan "megfeledkeznek" róla, pedig nagyon komoly következménye lehet.

Az Egyesült Államokban 1968-tól kezdve kötelező beszerelni a biztonsági övet az autókba, ám az új eszközt eleinte csak alig-alig használták az utasok. Éppen ezért a helyi közlekedési hatóság úgy döntött, kampány- és oktatófilmet forgat a biztonsági öv fontosságáról. Az 5 perces felvétel elég jól sikerült, képes a mai napig elrettenteni az autósokat attól, hogy becsatolt öv nélkül vezessenek.

A videóban egy 35 mérföld/óra (kb. 55-60 km/h) sebességgel közlekedő autó törtek össze a készítők, a lassított felvételeknek köszönhetően pedig jól látni, hogyan viselkedik a tehetetlen test az autóban.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!