szerző:
hvg.hu

Kínában sem érdemes tartozni a munkásoknak, mert könnyen ráfizethet az ember.

A jelek szerint nem csak magyar sajátosság, hogy az építőiparban csúszik egy munkavállaló kifizetése. Kérdés persze, hogy melyik országban mi az ingerküszöb, mikor fogy el az alvállalkozók türelme és milyen módon próbálnak revansot venni a megbízón. Kína egyik cégének munkásainál a napokban fogyott el a türelem, és a többszöri felszólítás ellenére sem fizető főnököt igen egyedi módon leckéztették meg.

©

A People's Daily beszámolója szerint a Jiangxiban dolgozó migráns munkások megelégelték, hogy nem fizet a főnökük, és egy 12 darabból álló csőszettel egész egyszerűen körbeállványozták az autóját. A migráns ez esetben azt jelenti, hogy a falvakból a városba utaznak a dolgozók csak azért, hogy állást találjanak, de a Tavaszi Fesztivál idejére mind hazautaznának. Pénz hiányában viszont ez nagyon nehéz. Mint kiderült, van olyan munkás, akinek 70 ezer jüannal (kb. 3 millió forint) tartozik a megbízó, ami érthető módon eléggé rosszul érintette.

©
©

Azt egyelőre még nem tudni, mi lesz a dolog vége, de mivel a hír, és az autóról készült fotók épp bejárják az internetet, valószínűleg fizetni fog a főnök.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!