szerző:
hvg.hu

A csehek először tettek közzé hivatalos anyagot, amelyen keresztül sejtetni engedik a hamarosan megjelenő Kodiak szabadidőautó főbb vonalait.

A Skoda VisionS koncepció az első hivatalos dizájn a Genfi Autószalonon bemutatkozó újdonságról. A nagyméretű hobbiautó akár három üléssorral, hétszemélyes változatban is elérhető lesz.

A mostani dizájn – hasonlóan az új Skoda Superb kapcsán bemutatott korábbi VisionC-hez – azért még erősen túlzó vonalakat mutat. A hűtőmaszk ugyan megfelel a jelenlegi stílusjegyeknek, de a hátsó lámpák rajzolata már eléggé eltér a mostani vonaltól. A látványos tetővonal szpojlerrel és a dupla kipufogóvégek szintén inkább a látvány miatt kellenek.

©

Mindenesetre a Skoda, amely legfontosabb külső konkurenciájának a Hyundai/KIA-párost tekinti, egy jókora autóval rukkol ki majd a Kodiak esetében. A VisionS koncepcióautó 4700 mm hosszú, 1910 mm széles és 1680 mm magas. Ezzel nagyobb, szélesebb, viszont alacsonyabb, mint a legnagyobb ellenfél, a KIA Sorento.

A Kodiak a Volkswagen MQB platformjára épül majd, mint megannyi modell (A3, Octavia, Passat, Leon) a konszern kínálatában.

A motortérben az új Superb kínálata köszönhet vissza a négyhengeres 1.6 literes turbódízelt tekintve alapmotornak. De a jelenlegi trendeknek megfelelően készülőben van egy dízel-elektromos változat is. A Kodiak a márciusi bemutatkozást követően 2017 elejétől lesz elérhető várhatóan.

Megemlítendő, hogy a Skoda mellett a Seat is új szabadidőautóval készül a Genfi Autószalonra. A spanyolok egy kisebb A-szegmensű kocsival jönnek, tegnap még Aran néven, ami mára Ateca-ra módosult.

©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!