szerző:
MTI

Összesen ötmillió autót hívnak vissza javításra világszerte a Continental légzsákvezérlő egységének meghibásodása miatt. Ez elsősorban a Honda Motor Co., a Fiat Chrysler Automobiles NV, Mercedes-Benz és a Volkswagen AG különböző modelljeit érinti.

A Continental Automotive Systems Inc. vállalat tájékoztatása szerint a légzsákvezérlő szerkezet vezetékeinek korróziója megakadályozhatja a légzsák felfújását balesetkor, vagy akár a légzsák indokolatlan aktiválását is okozhatja.

Az Egyesült Államokban a visszahívási akció körülbelül kétmillió autót érinthet.

A Honda világszerte összesen 364 ezer, ebből az Egyesült Államokban 341 ezer 2008 és 2010 között készült Accord modellt hív vissza a problémával kapcsolatban.

A Fiat Chrysler 112 ezer 2008 és 2009 között készült Dodge Journey és Dodge Grand Caravan, valamint Chrysler Town & Country modellt hív vissza az Egyesült Államokban.

A többi érintett autógyár még nem közölte a visszahívási adatokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!