szerző:
hvg.hu

Avagy a Quattro és az xDrive hajtáslánc "komoly" csatája.

Ha összkerékhajtásról van szó egyértelműen az Audinak van a legnagyobb tapasztalata, manapság azonban egy átlagfelhasználó szemszögéből nézve szinte mindegy, hogy melyiket válassza, hiszen hétköznapi használtra a BMW és a Mercedes-Benz is remek összkerékhajtást kínál az autóiban.

A hajtásláncoknak persze megvannak a maga táborai, melynek tagjai, csak az adott rendszerre esküsznek, és olykor nem restek ez tettekkel is bizonyítani. Valami hasonló történik az alábbi videón is, amiben egy összkerekes BMW és egy összkerekes Audi kötélhúzása látható a hóban.

Mielőtt a végeredményen fellázadna valamelyik tábor, érdemes tisztázni, hogy mindez inkább csak szórakoztató jelleggel született, valószínűleg az autók is jelentősen eltérnek egymástól akárcsak a gumik és a pillanatnyit tapadást adó felület is.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!