szerző:
hvg.hu

A Hyundai megindult keresztbe az úton, a sofőrnek a másodperc töredéke alatt kellett reagálnia.

Nem egy olyan videót láttunk már, ahol azért történt baleset, mert télen nem a megfelelő vezetési stílust választotta a sofőr. Ilyenkor a csúszós út a túl nagy sebességgel, és/vagy a hirtelen manőverezéssel társítva borítékolja a nem éppen kívánatos végkimenetelt. Ezeknél az eseteknél már csak a közhelyek maradnak, hogy másként kellett volna vezetni, egy orosz fedélzeti kamerának köszönhetően viszont már példát is láthatunk arra, miért érdemes megfogadni mindezt.

A felvétel tanulsága szerint a videó készítője nem túl nagy sebességgel, 60 km/h-val haladt a havas úton, amikor a szemközti sávban egyszer csak irányíthatatlanná vált egy Hyundai. Az autó elkezdett keresztbe csúszni, és át is tért az út másik oldalára, egyenesen a kamerás autója felé haladva. A sofőr nem sok mindent tudott tenni, reflexből félrekapta a kormányt, de végül ez lett a nyerő húzás.

Mivel nem hajtott gyorsan, így pont ki tudott térni a közeledő autó elől, és még csak ki sem csúszott, simán folytathatta az útját. Hogy a Hyundai végül hogyan végezte, arról sajnos nincsenek információink, de az lett volna az igazán nagy szerencse, ha egyetlen autónak sem csapódik neki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!