szerző:
hvg.hu

A Kahn Design nem egyszerűen csak beadta a szert a DB9-nek, de szügyig merítették benne.

A napokban végre hivatalossá vált: a brit tuningműhely, a Kahn Design is tiszteletét teszi a Genfi Autószalonon, ráadásul egy nem is akármilyen autót visznek el az év egyik legfontosabb autós eseményére.

©

Tavaly már készítettek egy videót a WB12 Vengeance névre keresztelt gépről, ami Aston Marton alapokon nyugszik. A cég egész pontosan a DB9 platformját használta fel, a projekt komolyságáról pedig sokat elárul, hogy maga Afzal Kahn kezeskedik a személyre szabott dizájnról.

A WB12 Vengeance-t eredetile az Aston Martin Vanquish inspirálta, a különleges karosszériaelemek, az átalakított légbeömlők, az egyedi motorháztető és az új hűtőrács azonban egészen gyilkos kinézetet kölcsönöz a gépnek. A képek alapján úgy tűnik, minden eddigi Aston Martinnál agresszívabb külseje lesz a fejlesztésnek.

©
©
©

A pontos súlyáról egyelőre nincsenek adatok, ám a műhelyben igyekeztek a lehető legalacsonyabb terhet rakni a karosszériára, így a gép könnyű alumíniumvázat kapott. A hírek szerint az autót egy 510 lóerős, 5,9 literes V12-es motor hajtja majd meg.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!