szerző:
hvg.hu

Két brit mérnök egy furcsa ötlettől vezérelve dolgozott át egy elektromos kerekesszéket, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

Ha az ember meghallja a Guinness-rekord szót, a legtöbbször valamilyen egészen furcsa kategóriában született világrekordra gondol az illető. Minden joggal – tesszük hozzá mi –, de a járművek esetében valamiért ez hatványozottan igaz. Elég csak a világ leghosszabb kerékpárjára, a leghihetetlenebb parkolására, vagy épp arra a lakókocsira gondolni, ami teljes egészében Legóból építettek fel. Most egy újabb eszement rekord született, ezúttal a briteknek köszönhetően.

A Damngeeky beszámolója szerint a két angol mérnök, David Anderson és Mathew Hine fogta magát – na meg egy Rascal márkájú elektromos kerekesszéket –, és nekiláttak, hogy megtervezzék a felturbózott változatot. A cél már akkor világos volt: a kategóriája leggyorsabb ilyen járművet akarják megépíteni. Persze a dolgot nem bízták a véletlenre, ezért egy gokartalvázat és egy 600 köbcenits Suzuki motor motorját is felhasználták.

A végeredmény minden szempontból tökéletes, a két szakember szerelemgyereke ugyanis a hivatalosan rögzített adatok szerint 173,16 km/h-val képes repeszteni. Csak a miheztartás végett: az eredeti jármű csúcssebessége maximum 16 km/h.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!