szerző:
hvg.hu

A szuperautóval 2006-ban szenvedtek súlyos balesetet, az akkor totálkárosra tört autóra ma már rá sem lehet ismerni.

Egy totálkárosra tört, majd újjáépített autóért nem biztos, hogy könnyű szívvel ad ki pénzt az ember, van azonban olyan helyzet, amikor nemcsak, hogy megveszik, de még licitálnak is rá. Persze ehhez az kell, hogy ezt a modellt a Ferrari készítse el.

A Carscoops beszámolója szerint nemrég megtartották azt az árverést, amin egy 2006-ban leamortizált Ferrari Enzo is kalapács alá került. A 2004-ben épült autó 260 km/h-s tempónál sodródott le az útról, majd gyakorlatilag kettészakadt. A most már fekete színű gépért 1,75 millió dollárt (kb. 507 millió forint) költött új tulajdonosa.

©

Persze nem véletlenül, a Ferrari technikai szakértői ugyanis rendesen kipofozták a kocsit: Bose hangrendszert, műholdas navigációt, tolatókamerát, elektromos ablakokat, valamint szénszálas hátsó spoilert és tükröt kapott. A kilométerórája a vásárlás előtt 2500 km-t mutatott, reméljük újabb 2500 km múlva nem az út mellől kell ismét összeszedni a darabjait.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!