szerző:
hvg.hu

A fesztivál szervezői azt mondták, nyugodtan parkolhatnak a tó jegén a látogatók. Nem jól mondták.

Húsz autót nyelt el egyik pillanatról a másikra az amerikai Wisconsinban található Geneva-tó még szombaton. Az érdeklődők a komoly hagyományokkal rendelkező Winterfestre érkeztek, ám olyan sokan voltak, hogy már nem tudtak hol megállni a kocsival. A szervezők úgy gondolták, a tó jege kellőképpen vastag ahhoz, hogy ráengedjék a forgalmat. Mint kiderült, tévedtek.

©

A tó vize ugyanis a szokásosnál jóval enyhébb télnek köszönhetően nem fagyott be olyan vastagon, mint szokott, így nem is bírta el az egymás mellett felsorakozó autók súlyát. A Dailymail szerint a jég gyorsan megrepedt, és mire bárki is feleszmélt volna, 20 autó esett a vízbe.

A helyi tűzoltók hét autót tudtak még aznap kimenteni a vízből, amiből néhány tökéletes állapotban volt, ezért a tulajdonosok haza is tudtak vele vezetni. Négy autót azonban mostanáig nem sikerült kiemelni.

A baleset idején szerencsére senki sem ült az autókban, így sérülés sem történt.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!