szerző:
hvg.hu

Már jövőre megjelenik a márka kínálatában az elektromos autó, ígéretük szerint megfizethető árért.

Az Ampera-e nevű újdonság, amelynek nevében az „e” a korábbi hibrid modell, a 2011-ben bemutatott Amperától megkülönböztető módon a teljesen elektromos hajtásra utalhat, leginkább az idén januárban bemutatott Chevrolet Bolttal rokon.

Teljesen feltöltött akkumulátorral az ígérik, az Amera-e-nek nagyobb lesz a hatótávja a legtöbb egyéb villanyautóénál. Ezt a Chevrolet Bolt esetében 300 kilométer felettire mondták. Az extra-lapos akkumulátorokat a járművek padlójába építik be, ezáltal öt személynek és csomagjainak hasonló hely marad, mint egy ötajtós kompakt kocsinál.

©

Mivel a Chevrolet Bolt teljesen egyedi elsőkerék-hajtási platformra épül és ugyanazt, a dél-koreai LG által gyártott lítium-ion akkumulátoregységet használja, mint a márka másik elektromos autója a Chevrolet Volt második generációja, vélhetően ez lesz beépítve az Ampera-e-be is.

Az Ampera-e is megkapja az Opel OnStar online- és szolgáltatási asszisztensét ás az IntelliLink infotainment-rendszert, amely integrálja az autókba az okostelefonok szolgáltatásait.

©

Hogy a megfizethető ár az Ampera-e esetében mit jelent majd, azt pontosan nem tudni, de kiindulási pontnak talán itt is a Chevrolet Bolt ára tekinthető, amelyet 30 ezer dollár, vagyis 8,7 millió forint környékén van.

Az Opel jelenleg is folytatja modelloffenzíváját, amelynek részeként 29 új modellt terveznek bemutatni 2016 és 2020 között.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!