szerző:
hvg.hu

A Frankfurti Autószalonon tartott világpremiert, valamint a tavaly októberi indiai piacra történt bevezetés követően, az európai országokba is megérkezik tavasszal az új Suzuki Baleno.

A méretében a Vitara és a Swift közé illeszkedő csapotthátú Baleno lemezei alatt az új generációs, megnövelt szilárdságú, csökkentett tömegű platform lapul, melynek köszönhetően a kategóriatársakhoz képest mintegy 10 százalékkal sikerült megnövelni a karosszéria szilárdságát.

A Baleno Indiában készül, a méretei: 4,02 méteres hosszúság, 1,92 méteres szélesség és 1,45 méter magasság. Mindehhez egy elég tágasnak tűnő 2,52 méteres tengelytáv párosul, a csomagtartója 355 literes, amely szintén elég jó érték a B-szegmensben.

©

A motorháztető alatt a legfontosabb újdonság az 1.0 literes, háromhengeres, közvetlen befecskendezésű Boosterjet turbómotor, amely 112 lóerővel és 170 Nm maximális nyomatékkal látja el a Balenót, ötfokozatú manuális, vagy hatos automatával szerelve. Az új turbómotor mellett a felfrissített 1.2-es Dualjet szívó benzinessel is rendelhető lesz az autó, amely 90 lóerőt és a 120 Nm nyomatékmaximumot biztosít, hatékonyabb termikus hatásfokkal, szintén ötfokozatú manuális váltóval párosítva, illetve igény esetén fokozatmentes automatával.

A gyengébbik benzinmotor úgynevezett SHVS enyhe hibridhajtással is rendelhető, ami azt jelenti, hogy az integrált gyújtásgenerátor besegít gyorsításkor, és energiát termel a regeneratív fékezés során, elvileg hatékonyabban, mint a hagyományos generátorokkal működő rendszerek.

Friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!