szerző:
hvg.hu

A hivatalos bemutatkozása február 18-án lesz, de talán annyira nem meglepő manapság, hogy egy közösségi oldalra "véletlen" kikerült néhány fotó.

A kocsit a nagyközönség a Genfi Autószalonon járhatja majd körbe először. A most megjelent, egy közösségi oldalon talált fotók alapján a svédek nagyméretű kombija lényegében teljesen azonos dizájnt visz a korábban bemutatott Volvo S90-essel.

A márka hagyományait a kombi vonalon jól jellemzi, hogy 1927-es alapításuk óta az eladott autóik egyharmadát ez a karosszériaváltozat teszi ki. Az újdonság érkezése kapcsán ki is adtak a Volvo-kombi klasszikusokról egy anyagot: a Volvo Amazonnal, a 1800 ES-vel, vagy a 850-es R5-ös fenevaddal.

Az újdonságról egyébként azt tudni, hogy a márka SPA platformjára épül, amelyre jellemzően minden modelljük és a kombi is az XC90-ben használt motorokat kapja, köztük a T8-nevű Twin Engine egységet, amely a márka plug-in hibrid erőforrása, 408 lóerős teljesítménnyel.

Bár a V90-es belsejéről még nem érkeztek képek, biztosan az S90-es köszön vissza majd ott is.

A kocsi riválisai közt természetesen a BMW 5-ös Touring, a Mercedes E-osztály T-modellje, és a következő generációs Audi A6 Avant említhető elsőként.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!