szerző:
hvg.hu

Homokfutótól nem mindennapi egy ilyen teljesítmény, igaz, nem is az átlagos felhasználásra tervezték.

Amerikában, azon belül is Kalifornia déli részén van egy hely, ami kifejezetten alkalmas arra, hogy az ember a volán mögé ülve semmin se gondolkodjon, csak nyomja a pedált. Ide vitték el nemrég azt a homokfutót is, amit több mint 1600 lóerővel szereltek fel.

Új év napján ezen a helyen tartották meg a Horsepower Wars nevű rendezvényt, amelyen a Racer Engineering nevű csapat is képviseltette magát. A szakembereik elsősorban off-road versenyautókat szerelnek össze – ahogy ezúttal is történt.

A TheRidersChannel nevű YouTube-csatorna szerint a gép nagyjából 1600 lóerős, ami még egy Bugatti Veyron teljesítményét is simán veri.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!