szerző:
hvg.hu

A sztori szerint a riporter épp a globális felmelegedésről beszélt, amikor a tó jege beszakadt az autója alatt.

Az utóbbi napokban vírusként terjed megint a neten az a Dániában készített videó, amit még 2013 júliusában töltöttek fel a YouTube-ra. A sztori szerint a riporter a tó jegén állt meg a SUV-jával, hogy a globális felmelegedésről tudósítson, arra viszont nem számított, hogy a jég megadja magát.

Bár az elmúlt időszakban történt események kapcsán – például, hogy Amerikában egyszerre 20(!) autó alatt szakadt be a tó jege, mert azt gondolták, elég vastag ahhoz, hogy oda parkoljanak – nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy ilyesmi megtörténjen, mint utóbb kiderült, egy fake videóról van szó.

A riporter Conor Heneghan határozottan állította, hogy a dolog megtörtént, később azonban, szintén elég kreatívan, elmesélte, hogy valójában nem szakadt be a tó jege, az egészet csak egy ügyes számítógépes trükkel készítették el.

Ha valaki azonban mégis úgy döntene, hogy a dolgot élőben is kipróbálja, akkor azt javasoljuk, az oroszok legújabb terepjárójával tegye ezt meg, ami még a jeges vízből is képes kimászni a partra.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.