szerző:
hvg.hu

A Renault sportmákája az Alpine könnyű lesz és erős, ahogy azt kell.

A Renault formálisan már új életre hívta hajdani verseny- és sportmárkáját az Alpine-t, amely program részeként végre valami kézzelfoghatót is bemutatnak hamarosan.

A Genfi Autószalonon bemutatkozó Alpine Vision egy középmotoros, kétüléses kupé koncepciója. A Renault-n belül egy teljesen új divízió foglalkozik a fejlesztésével. A terv nem csak az, hogy egy új modellt dobjanak piacra Alpine néven, hanem állítólag több autóból álló portfóliót építenének fel – többek közt egy SUV-modellel – a legendás márkanéven.

Ha tartani tudják a lépést, a hírek szerint az sportkocsi a bemutatkozását követően, már 2017 második negyedévében piacra kerülhet.

©

 A Renault egyszer a közelmúltban már komolyan vissza akarta hozni az Alpine-t, ám a 2008-as válság miatt törölték a projektet. Azóta csak egy virtuális modell készült az Alpine nevével, amelyet a Gran Turismo videojáték szereplőjének szántak.

Mindenesetre most felpörögtek az események és Genfben már egy viszonylag szériaközeli modellt állítanak ki a franciák. A kocsi a Renault szerint a használhatóság és a sportos követelményeket is teljesíti. Ugyanakkor, alig-alig közölt még konkrétumokat a gyártó. Nem meglepő módón, a kocsi turbós lesz, várhatóan egy 1.8 literes négyhengeres motorral, amelyről egyelőre semmilyen teljesítményadatot nem közöltek. Ennek kapcsán a brit Autocar szerint a jelenlegi 1.6 literes Clio RS motorja jöhet szóba alapként. Ilyen méretadatok mellett, várhatóan egy 250-300 lóerős modellre lehet számítani.

Érdekes módon az Alpine a dinamikai adatokat már közölte, amely szerint a kocsi a 0-100 km/h-s gyorsulást 4,5 másodperc alatt fogja teljesíteni. A kocsi tömege 1100 kilogramm.

A kocsi belseje a híresztelések és a képek alapján nagyon high-tech, leginkább a mostani Audi TT-t idézi. Természetesen a modellen nem Renault-embléma virít majd, hanem az Alpine-nak tervezett logót.

Az Autocar szerint a kocsi ára nagyjából 40 ezer euró lesz, ami tökéletesen párhuzamban van a kitűzött legnagyobb rivális, a Porsche 718 Cayman árával, amely négyhengeres formulával idén mutatkozik be.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!