szerző:
hvg.hu

Szombat hajnalban igencsak meglepődtek a kis angol város lakói hazafelé menet.

Aki rendszeresen autózik, valószínűleg bele-belefutott már néhány igen érdekes útakadályba, olyan látvánnyal viszont valószínűleg még senki sem találkozott, mint amilyen a kis angol falu, Godshill főutcáján fogadta a sofőröket. Néhány vicces kedvű fiatal úgy gondolta, jó ötlet kitolni az útra egy 6 méter hosszú Triceratopsot.

©

A tulajdonosa, Martin Simpson még 2007-ben vásárolta a szobrot, hogy később rózsaszínre fesse és vásárlócsalogatóként szolgáljon a helyi boltjához – ahol egyébként fosszíliákat és ásványokat (na meg az ezekből készült tárgyakat) árulja. A férfi az Isle of Wight County Press nevű helyi lapnak elmondta, nem haragszik a tréfáért, azt viszont nem szeretné, hogy az eset megismétlődjön. Korábban fel sem merült benne, hogy kerítést építsen a dinoszaurusz köré, most viszont úgy látja, szükség lesz rá, "nehogy újra elkóboroljon". Az esetről természetesen azonnal felkerült egy kép a Facebookra, ahol a Triceratops a falu után megkapta a Godshilla nevet.

A férfi szerint öt jó kondícióban lévő ember simán arrébb tudja mozgatni az állatot, és mivel az eset szombat este történt, valószínűnek tartja, hogy az alkoholnak is lehetett némi ráhatása a dolgokra.

Az útakadályt szerencsére minden autós időben észrevette, így nem történt baleset.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!