szerző:
hvg.hu

Pontosan 3,77 másodpercre van szüksége egy profi gyorsulási versenyautónak, hogy elérje ezt a sebességet, a pilóta is csak zihálni tud a verseny végén.

Szinte olyan rövid ideig tart, hogy maga a versenyző is alig foghatja fel, hogy mi történik körülötte, mikor elindul egy gyorsulásra tökéletesített versenyautóval. Shawn Langdon a gyorsulás világbajnoka volt 2013-ban, egy versenyén készült videója pedig épp most száguld át az interneten. A versenyző autója, olyan sebességgel gyorsul, hogy a benne elhelyezett kamera is csak elmosódva képes rögzíteni a történteket, ahogy az autó eléri az 508 kilométeres óránkénti sebességet. Langdon zihálása a felvétel végén jól jelzi, hogy milyen terhelést kap egy ember ilyen gyorsulás mellett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!