szerző:
hvg.hu

A nemrégiben bemutatkozott új formájú S90 limuzin után, megérkezett nagytestvére a kombi is. A forgalmazásuk már egyszerre kezdődik, ősszel.

A kocsit a nagyközönség a Genfi Autószalonon járhatja majd körbe először. A kocsi riválisai a BMW 5-ös Touring, a Mercedes E-osztály T-modellje, és a következő generációs Audi A6 Avant. Itt jegyzendő meg, hogy a V90-es egyik lényeges paraméterében a csomagtérben, amely jelen esetben 1526 liter,  valamivel kisebb helyet kínál, mint a közvetlen riválisok.

©

A svédek nagyméretű kombija egyébként lényegében teljesen azonos dizájnt visz a korábban bemutatott Volvo S90-essel. Az újdonságról már korábban tudni lehetett, hogy a márka SPA platformjára épül, amelyre jellemzően minden modelljük. A kombi az XC90-ben használt motorokat kapja, köztük a T8-nevű Twin Engine egységet, amely a márka plug-in hibrid erőforrása, 408 lóerős teljesítménnyel.

A csúcsváltozaton kívül két dízelmotor (D4, 190 lóerős és D5 AWD, 235 lóerős) valamint kétféle benzinmotor (T5, 254 lóerő és T6 AWD, 320 lóerő) közül lehet választani. A kocsikhoz egyféle váltó, egy 8-fokozatú automata lesz rendelhető.

A márka hagyományait a kombi vonalon jól jellemzi, hogy 1927-es alapításuk óta az eladott autóik egyharmadát ez a karosszériaváltozat teszi ki. Az újdonság érkezése kapcsán ki is adtak a Volvo-kombi klasszikusokról egy anyagot: a Volvo Amazonnal, a 1800 ES-vel, vagy a 850-es R5-ös fenevaddal.

©
©
©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!