szerző:
hvg.hu

A Peugeot 2008 lassan három éve mutatkozott be a kompakt szabadidő autók piacán, ideje volt a modellfrissítésnek.

Új hűtőráccsal, nagyobb kerékdobokkal és küszöb-díszlécekkel kapott izmosabb megjelenést a 2008-as. Az autó első és hátsó LED-es lámpáit is átrajzolták a frissítés keretében. A csomagér maximális kapacitása 1194 literről 1400 literre nőtt, miközben új, osztottan dönthető hátsó üléseket kapott a szabadidő-autó, amely több hátsó teret hagy.

Érkezett egy új felszereltségi szint is, a GT Line, amely összeköti a meglévő Access, Active és Allure változatokat. Ez a változat 17colos alufelnivel érkezik, fényes fekete külső díszítő elemekkel és GT Line jelvénnyel.

©

A 2008 SUV benzines kínálata három teljesítményszintű motorból áll: 1.2 l PureTech 82 lóerős változattal indul, 110 és 130 lovas változatokkal kiegészülve felfelé. A dízelfronton a 1.6 literes BlueHDi dízelmotor 75, 100 és 120 lóerős változatokban érhető el. Különlegessége a motornak, hogy a nitrogén-oxidok (NOx) utókezelésében ötvözték benne a Selective Catalytic Reduction (SCR) technikát és az adalékolt részecskeszűrőt (FAP).

©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!