szerző:
hvg.hu

A férfit annyira zavarta a többi autós, hogy csak akkor vette észre a tornádót, amikor már törmelékeket fújt a kocsira a szél.

Nem mindennapi felvételt tett közzé a napokban az Anthony Ciarrocchi nevű YouTube-felhasználó. A férfi még kedden próbált áthajtani a floridai Pompano Beach-en, amikor egy tornádó tölcsére épp mellette ért földet. Ő viszont ebből nem sokat vett észre, mert egészen mással volt elfoglalva – számolt be róla a Fox5.

A videón jól látszik, hogy első ránézésre olyan, mintha egy komolyabb nyári vihar lenne készülőben, ahogy azonban halad előre, fokozatosan válik egyre rosszabbá az időjárás. A sofőr először csak azt nem értette, miért halad lassabban az előtte lévő autó, majd némi kommentár kíséretében meg is előzte azt. Amikor a tölcsér földet ért, több autós megállt, hogy megvárja, amíg elvonul, Ciarrocchi azonban ebből semmit sem vett észre, és csak tovább hergelte magát.

A férfi akkor jött rá, hogy valójában mi is történik, amikor a szél elkezdett törmelékeket zúdítani a kocsira. A dolog még videóról nézve is elég félelmetes, el sem tudjuk képzelni, milyen lehetett átélni. A férfi végül nagy gázt adva próbált meg kikeveredni a helyzetből.

Ciarrocchi azzal próbált meg védekezni, hogy azt hitte, csak a szokásos viharral van dolga, ilyenkor pedig az utat nézi, nem pedig azt, hogy mi történik körülötte.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!